Főoldal

perma NOVA olyan alkalmazások specialistája, ahol erősen ingadozik a környezeti hőmérséklet

a perma NOVA minden alkalmazási területen használható -20 °C és +60 °C között. A perma NOVA vezérlőjén beállítható ürülési idő 1-12 hónap. A hőmérséklettől független, állandó és folyamatos kenőanyag adagolást a vezérlőegység valósítja meg úgy, hogy a külső hőmérséklethez igazítja a gáztermelést. A perma NOVA egy újra felhasználható vezérlőegységből, egy 130 cm3 kenőanyagot tartalmazó kenőanyag tartályból (olajtöltet esetén olajvisszatartó szeleppel ellátva) és egy védőkupakból áll.

Alkalmazás

A perma NOVA kifejezetten alkalmas erősen ingadozó környezeti hőmérséklet esetén golyós- és siklócsapágyak, megvezetők, nyitott hajtások, fogaslécek, orsók, tengelytömítések, láncok egypontos kenésére (például szabad ég alatti alkalmazás). Megfelelően összeszerelve pornak és spriccelő víznek ellenáll - IP65 védettségű.

 


Termékjellemzők   Az Ön előnyei  Az Ön haszna
Elektronikus vezérlőegység beépített hőmérséklet érzékelővel
 • a teljes ürülési idő alatt a környezeti hőmérséklettől függetlenül működik
 • az aktiválástól számított 1 napon belüli, gyorsított elindulás
 • a vezérlőegység újra használható
 • az ürülési idő független a környezeti hőmérséklettől
 • egyszerűsített kezelés
LCD kijelző és nyomógomb
 • az ürülési idő 1 hónapos lépcsőkben 1-től 12 hónapig állítható
 • az ürülési idő bármikor módosítható
 • egyszerű, módosítható és biztos kezelés
-20 °C és +60 °C közötti alkalmazási hőmérséklet tartomány
 • egyaránt alkalmazható hideg területen és magas hőmérsékleten is
 • erősen ingadozó környezeti hőmérséklet esetén is használható
 • univerzálisan működtethető több hőmérséklet tartományban
Robbanás biztos kivitel, védettség IP65
 • robbanás veszélyes területen is használható
 • pornak és spriccelő víznek is ellenáll
 • biztos és folyamatos kenés robbanás veszélyes zónában is
 • magasabb munkabiztonsági szint

Műszaki adatok A rendelési számokért kattintson ide!
Ház: átlátszó műanyag
Hajtás - újra használható: elektrokémiai reakció szárazgázcellákkal, elektronikus hőmérséklet kompenzációval
Ürülési idő: 1, 2, 3, ..., 12 hónap
Kenőanyag töltet: 130 cm3
Alkalmazási hőmérséklet tartomány: -20 °C és +60 °C között
Nyomás: maximum 6 bar
Védelem: IP 65
A megfelelő kenőanyag tartály nagyság kiválasztása: kattintson ide!

További információk:

A perma NOVA elektromos hő termelésével fejleszti a gázt ugynevezett szárazcellákból. Ebben nincs semmi rendkívüli még, ám az már egyedülálló a világpiacon, hogy a külső hőmérsékletet figyeli és ahhoz igazítja a gáztermelést.

A hagyományos gázteremléses patronoknál a gázfejlődés erősen függ a külső hőmérséklettől. Így előfordulhat az, hogy a 3 hónapos ürülési idő (mely 20°C környezeti hőmérsékleten igaz) nyáron a nagy melegben bizony lerövidül, télen viszont meghosszabbodik. Ezt eddig senki sem tudta kezelni. Most viszont a perma NOVA megoldja ezt a problémát. Kb. óránként vesz egy környezeti hőmérséklet mintát és ehhez igazítja a gáztermelését. Így érhető el az, hogy -20°C és +60° fok között is pontosan betartja a beállított ürülési időt.

A perma a világpiac 80 %-át uralja. Messze a perma-tec gyártja a legtöbb kenőanyag adagolót. Több neves csapágygyártónak is ő gyártja az adagolót, csak nem perma szerepel névként rajta, hanem a megrendelő neve . Ugyan így több kenőanyaggyártó is saját címkével ellátott kenőanyag adagolót forgalmaz, amit a háttérben a perma készít és tölt fel az adott gyártó kenőanyagával.

A perma piacvezetőként elöl jár a kutatásban és fejlesztésben, ezért nem véletlen, hogy ezt a páratlan műszaki újdonságot épp a perma-tec fejlesztette ki . A neve is ezért perma NOVA.

A perma NOVA két fő részből áll. A vezérlő részt egyszer kell beszerezni, utána már újra felhasználható. A patront kell csak cserélni. A patron árában már benne van minden (a kenőanyag, az akku, a szárazcellák). A vezérlés megtartja a memóriájában a beállításokat, így patron cserekor nem kell újból állítani az ürülési időt.

A többek között magyar nyelvű használati utasítást ide kattintva nyithatja meg. Az ábrák önmagukért beszélnek.  A magyar nyelvű szöveges részt is olvassa el a 28-29 oldalakon!