Főoldal

PERMA Kenésmegoldások a súrlódásmentes kapcsolatért

 

 Üdvözöljük Önt a PERMA Automatikus Kenéstechnikai Weblapon!!

Lenne kedve többször sétálni a kedvesével vagy játszani a gyermekeivel?
Esetleg többet beszélgetni a rég nem látott rokonokkal, ismerősökkel?
Vagy mit szólna, ha több ideje jutna a barátokra, pihenésre, kikapcsolódásra?
Mi átvesszük a tennivalói egy részét, hogy Önnek már csak a fenti programok megszervezésén kelljen gondolkodnia.
Mi mindent megteszünk a súrlódásmentes kapcsolatért, és Ön?

ISMERKEDJEN MEG SEGÍTSÉGÜNKKEL A PERMA AUTOMATIZÁLT KENÉSTECHNIKA VILÁGÁVAL!
 
PROFESSZIONÁLIS PERMA KENÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE!


Azt kérdezi, hogy tudunk-e segíteni?
A válaszunk:
igen. Tudunk és ráadásul még örömmel is tesszük!

Elsősorban azzal, hogy informáljuk Önt. Olyan ismereteket adunk át, amelyek megszerzése nekünk is 15 évünkbe telt… Hitvallásunk egy szép és tanulságos, nálunk is ismert kínai közmondás: „Ne halat adj az éhezőknek, hanem hálót és tanítsd meg őket halászni!” Ennek jegyében készítettük el honlapunkat.

Ennek jegyében beszéljünk egy kicsit a szakmáról is:

Miért van szükség kenésre?
Amikor két felület összeér, akkor azok egymásba kapaszkodnak, még a látszatra tükörsima felületek is. Ha lenne módunk erős nagyítás alatt megnézni a felületeket, akkor kiderülne, hogy ez azért van, mert a felületek valójában érdesek és durvák. Tele vannak kiállásokkal, bemélyedésekkel. Amikor két ilyen felület összeér, akkor úgy egymásba kapaszkodnak, mint két kefe, amikor egymással szembefordítják és összenyomják. Ha ráadásul egymáshoz képest még mozognak is, akkor elkezdik koptatni egymást, egyre jobban és jobban, hiszen a lekopott részecskék még inkább fokozzák a koptató hatást.
Ez a hatás kenőanyag bejuttatásával csökkenthető. A kenőanyagnak az a feladata, hogy kitöltse a felületi egyenetlenségeket és elválassza egymástól a két felületet úgy, hogy azok tulajdonképpen ne is érjenek össze még akkor sem, ha mozognak.

kenőanyagok, kenőanyag,kenés, hajtómű olaj, kompresszor, kenéstechnika, perma, kenőanyag nagyker, kenőzsírA kenőanyag nem lehet bármilyen. Kellően meg kell tapadnia a felületeken, hogy a folytonos mozgás ne tudja kihordani a két felület közül. Ezen kívül nem szabad nagy ellenállást sem kifejtenie a mozgással szemben, de megfelelően szívósnak is kell lennie, hogy kibírja a két felület összenyomódásából származó nyomást.

Másrészről az sem mindegy, hogy milyen gyakorisággal kerül kenőanyag a súrlódási helyre és az sem, hogy milyen adagokban kerül oda.
A megfelelően végzett kenés - talán most már nem meglepő – nem is olyan egyszerű dolog! Ha nem megfelelően zsírozza, keni a berendezéseit (például még mindig kézi kenést alkalmaz az automatikus zsírzás helyett), akkor a gépének, berendezésének valamelyik része idő előtt tönkre fog menni. Legyen bármilyen apró alkatrészről szó, az megakadályozhatja a teljes berendezést abban, hogy Önnek termeljen. Talán pont akkor megy tönkre, amikor a legjobban kellene dolgoznia…

Szerencsére van kiváló megoldás, ami szinte tökéletesen megoldja ezt a feladatot, méghozzá automatikusan…